1 ستاره2 ستاره ها3 ستاره ها4 ستاره ها5 ستاره ها (6 امتیازبندی, 2 رای)
Loading...

Follow Link و No Follow Link چه تفاوتی دارند ؟

احتمالا برای سئو کارهای تازه کار این سوال پیش می آید که این همه هیاهو در مورد follow link   و  no follow link چیست ؟ سردرگم شده اید؟ نگران نباشید، در این مقاله همه نگرانی هایتان را بر طرف می کنیم.

follow link چیست؟

برای اینکه درک عمیقی از مقوله follow link ها و no follow link ها بدست بیاورید اول باید به یک پیش زمینه در مورد نحوه عملکرد بیشتر لینک ها در حوزۀ سئو بپردازیم. وقتی صفحۀ یک سایت لینک ورودی میگیرد، که در واقع هایپر لینکی است که به صفحۀ مربوطه اشاره دارد، سئوی آن صفحه ارتقا پیدا می کند. اگر هر لینک مساوی باشد با یک امتیاز، درنتیجه هرچه لینک بیشتری داشته باشید، امتیاز بیشتری خواهید گرفت. امتیاز بیشتر = پیروزی .

گوگل با مشاهدۀ اینکه یک صفحه چه تعداد لینک ورودی و از چه سایت هایی دارد، این امتیاز ها را در نظر میگیرد. و این طور نتیجه می گیرد که اگر افراد زیادی دارند به این صفحه لینک می دهند، پس حتماً باید صفحه خوبی باشد! پس بهتر است این صفحه، به جای صفحات دیگری که همین موضوع را دارند، در موتور جستجو ترفیع بگیرد تا  بتوانیم بهترین صفحات را به کاربران خود ارائه دهیم.

گوگل معیاری به نام PageRank دارد که از طریق آن امتیاز این لینک ها را ارزیابی می کند. سئو کاران به امتیازی که از طریق لینک ها بدست می آید، به اصطلاح “link juice” می گویند. link juice از طریق هایپر لینک ها از سایتی به سایت دیگر درجریان است. هر چه سایت معروف تر باشد، ارتقای  link juice از سایتی که از آن لینک گرفته، بیشتر خواهد بود. اگر از New York Times یا BBC لینک بگیرید که دیگر یعنی برد قطعی !

اکنون می توانیم follow link را تعریف کنیم – follow link ها، لینک هایی هستند که یک امتیاز محسوب می شوند، link juice ها را به حرکت وا می دارند، رتبه صفحه را ارتقا می دهند و کمک می کنند که صفحه در رأس نتایج جستجو قرار بگیرد.

follow-links

no follow link چیست؟

no follow link، لینکی هست که امتیازی به نفع سایت محسوب نمی شود، رتبه صفحه را ارتقا نمی دهند و در مورد جایگاه صفحه در نتایج جستجو هم کاری نمی کنند. هیچ کس no follow link ها را دوست ندارد. no follow link ها تنها و غمگین زندگی می کنند.

no follow link به وسیله تگ “follow link HTML  no” ایجاد می شوند، که چیزی شبیه به این است:

<a href=”http://www.website.com/” rel=”nofollow”>Link Text</a>

تگ no follow درواقع یک علامت اخطار برای موتور جستجو است که رویش نوشته :”این یکی را حساب نکن.”

به نظرتان خبیثانه و وحشتناک نیست؟ چرا کسی باید چنین کاری بکند؟ البته که دلیلی برای استفاده از no follow ها وجود دارد، و راستش را بخواهید دلیل خوبی هم هست.

دنیای بدون no follow = هجوم اسپم ها

همانطور که قبلاً گفتیم گوگل از لینک های do follow طبیعی استفاده می کند تا رتبه صفحه را ارزیابی کند. لینک بیشتر یعنی link juice بیشتر، که منجر به رتبه بالاتری برای صفحات وب سایت می شود.  PageRank برای این است که مشخص شود کدام صفحات محبوب ترند (و در نتیجه کیفیت بالاتری دارند) تا این صفحات به کاربرها ارائه شوند.

و خب از آنجایی که این دنیا، دنیای کاملی نیست، و همانطور که احتمالا خودتان هم شنیده اید، بعضی از “کارشناسان” سئو (البته فقط به گفته خودشان)، طرح هایی می ریزند تا موتورهای جستجو را فریب دهند و با استفاده از روش های غیر اخلاقی، رتبه شان را ارتقا دهند، و خب قبل از اینکه استفاده از nofollow ها مرسوم شود، یک راه راحت برای ارتقای رتبه صفحه به صورت مصنوعی، ساختن لینک بود.

وقتی متقلبان سئو، PageRank را کشف کردند، همه چیز را خراب کردند! دیگر برای سئو فقط از لینک استفاده می شد. لینک ورودی بیشتر به معنی رتبه بهتر بود و سئو هم به این معنی بود که تا جای ممکن باید لینک جمع کرد، حتی اگر مجبور می شدی  برای همه اسپم بفرستی (spamming everyone )  تا به زور از آنها لینک بگیری.

Blog comments were a joke, riddled with self-promotional nonsense and linking gibberish.

ویکی پدیا هم در آشوب بود، چرا که همه می خواستند به طمع link juice، سایت های خودشان را به عنوان منبع، به هزاران صفحه ویکی پدیا اضافه کنند.

انجمن های وبلاگ ها نگران بودند چرا که این اسپمر ها داشتند شانس پرورش انجمن های واقعی و انجام هرگونه بحث و گفتگویی در وبلاگ ها را از بین می بردند. در سال ۲۰۰۵، گوگل، در ظاهر پلیس وب، مداخله کرد. بلاگر های گوگل Matt Cutts  و Jason Shellen ، مداخله کردند تا استفاده از nofollow ها را معرفی کنند.

Nofollow: تگی که اینترنت به آن نیاز دارد ولی مستحق آن نیست

الزام استفاده از تگ های nofollow، طرز فکر نادرستی و متقلبانه ای که عمدتاً با سئو همراه است را نشان می دهد، اما نمی توان منکر این موضوع شد که بدون استفاده از این تگ هم می توان دوام آورد.

تگ no follow link تا به حال خدمات بیشماری به دنیای آنلاین ارائه کرده است. بیشتر اسپمر ها وقتی بدانند که نباید follow link منتشر کنند، دیگر با ارسال لینک های پست های نامربوط به وبلاگ ها و پست های فورم، دیگران را اذیت نمی کنند.  وردپرس به طور خودکار ویژگی no follow link را به تمام لینک های user-submitted، اختصاص می دهد؛ ویکی پیدا هم همین کار را برای بخش منابع خود اعمال می کند.

اگرچه هنوز هم در قسمت نظرات وبلاگ ها اسپم وجود دارد، اما nofollow قدرت آنها را از بین می برد.

احتمالا به عنوان یک وب مستر این سوال برایتان پیش آمده است که چه زمانی باید از ویژگی nofollow استفاده کنم و چه از زمانی باید از لینک های do follow استفاده کنم.

از no follow link ها در درجه اول در این موارد استفاده کنید:

  • لینک های خریدنی (انصاف نیست که بخواهیم link juice را بخریم، هست؟)
  • بخش نظرات
  • فروم ها
  • هرچیزی که از نظر گوگل “محتوای غیر قابل اطمینان” (untrusted content) است

برخی وب مستر ها، ویژگی nofollow را برای کاربرانی که با نظرات خود به انجمن های وبلاگ کمک می کنند، غیر فعال می کنند؛ که البته این یک مسئله شخصی است.

add-nofollow-to-all-External-Links

پس این طور که معلوم است نباید از no follow link ها استفاده کنم، درسته؟

قطعا نه ! فقط به این دلیل که در ارتقا سئو کاری نمی کنند به این معنی نیست که کلاً بی ارزش هستند. no follow link ها ترافیک های referral ارزشمندی فراهم می کنند.

یک نظر که در جایی مناسب در یک وبلاگ قرار دارد یا یک پست فورم مرتبط، چه no follow باشد چه نباشد، می تواند ترافیک خیلی زیادی را به سمت سایت شما روانه کند.

علاوه بر این، امروزه موتورهای جستجو به جز link juice  و  PageRank، عوامل دیگری را نیز در نظر می گیرند. ارزش سیگنال های اجتماعی مثل توئیتر و فیسبوک رو به افزایش است حتی با وجود اینکه no follow هستند. نکته در این جا این است که شما باید برند خودتان را بسازید – بنابراین به این فکر نکنید که کدام لینک ها برای سئو خوب است، بلکه ببینید کدام لینک ها برای کسب و کار و برند شما خوب هستند و چه لینک هایی می توانند به اعتبار حرفۀ شما بیافزایند. به یاد داشته باشید که لینک ها، چه no follow باشند چه نباشند، پایه های اعتماد و اطمینان را بنا می گذارند.

البته زمانی که مناسب است می توانید از لینک های ویکی پدیا استفاده کنید. ویکی پدیا در مورد منابعش خیلی با حساسیت عمل می کند، بنابراین باید محتوای منحصر به فردی تولید کنید، با این حال اگر بتوانید یک لینک بگیرید، نتایج فوق العاده ای مثل لینک های do follow دیگر، به دنبال خواهد داشت.

Gianluca Fiorelli از وب سایت IloveSEO، نقل می کند که وقتی درباره سایت های مربوط به مسافرت به پاتاگونیا جستجو می کرده است، سایتی را پیدا می کند که در جایگاه اول رتبه بندی گوگل بوده و از ویکی پدیا لینک داشته است. به گفته خودش : ” لینک را  باز کردم (dug) و فهمیدم که درمورد مهاجرت ولزی ها به پاتاگونیا بوده است. آیا این لینک ترافیک سایت را بالا می برد؟ احتمالا نه، ولی یک نفر در وب سایت BBC  متوجه آن شده و با عنوان ویکی پدیا به همان پست لینک کرده است. حالا این وب سایت مسافرتی نه تنها یک لینک از ویکی پیدا دارد، بلکه یک بک لینک مهم دیگر از یک وب سایتی معتبر مثل BBC دارد.”

لینک های ویکی پدیا با وجود اینکه nofollow هستند، می توانند موجب ترافیک بالا شوند وحتی شاید بتوانید از این طریق تعدادی لینک  do follow  هم بدست بیاورید.

از کجا بفهمیم که یک لینک follow است یا nofollow

چطور می توان تفاوت follow link ها را با no follow link ها پیدا کرد؟

در کروم، به قسمت نوار جهت یابی بروید و بر روی View> Developer> View Source کلیک کنید. بر روی صفحه راست کلیک کنید و Inspect Element را بزنید. برای فایرفاکس راست کلیک کرده و View Page Source را بزنید.

در آنجا، Edit> Find را بزنید و بعد در پنجره جستجو “nofollow” را جستجو کنید. تمامی تگ های nofollow نشان داده خواهند شد.

برای سئو کاران حرفه ای که می خواهند no follow link ها را راحت و دقیق پیگیری کنند، اکستنشن های زیادی هست که می توانند برای کروم و فایر فاکس دانلود کنند؛ و این اکستنشن ها به طور اتوماتیک لینک های no follow  و do follow  صفحاتی که بازدید می کنید را نشان می دهند.

اکسنتشن برای فایر فاکس:

  • SEO Quake
  • Nodofollow

برای گوگل کروم:

NoFollow Simple

چطور باید  Follow Links گرفت ؟

تا اینجا گفتیم که چرا این لینک ها، صرف نظر no follow/do follow بودن، اهمیت دارند، ولی احتمالا هنوز یک سری follow links می خواهید تا پروفایل لینک ها را متعادل کنید.

بهترین راه برای گرفتن لینک های do follow، صادقانه ترین راه است: یعنی با ساختن محتوای عالی و اصیل که به طور طبیعی به اشتراک گذاشته می شود و لینک می گیرد. راه دیگر وبلاگ نویسی مهمان (guest blogging) است، به خصوص برای سایتی که با سایت شما مرتبط است، تا علاوه بر ارتقای سئو بتوانید ترافیک هم ایجاد کنید.

Follow یا NoFollow : یک پروفایل لینک متعادل بهترین گزینه است

فراموش نکنید که در نهایت برای اینکه پیشرفت عالی داشته باشید باید بک لینک های NoFollow  یا do follow تعادل داشته باشند. درست است که لینک های do follow بیشتر به ارتقای سئو کمک می کنند، اما هر دوی آنها در استراتژی های بازاریابی آنلاین شما باید در یک جایگاه باشند.

برگرفته از : wordstream