ایندکس اول موبایل چگونه کار می کند و چگونه بر سئو تاثیر می گذارد؟
اخیرا به عنوان آخرین پیشرفت در تلاش های مستمر گوگل برای ایجاد ارتباط با تلفن همراه و بازتاب گرایش ها و رفتارهای کاربری بسیار شنیده ایم.
اما در این جا کمی سوال برای صاحبان کسب و کار پیش می آید که کمی گیج کننده است. آیا باید تغییراتی اعمال شود؟ همه چیز باید تغییر کند؟ اگر سایت شما برای موبایل مناسب است، آیا به اندازه کافی با موبایل سازگار است؟
آیا این نوعی MOBILEGEDDON دیگری است؟
در این پست درباره مسائل پایه و اینکه برای ایندکس اول موبایل چه چیزی نیاز دارید بحث خواهیم کرد. با ماه همراه باشید. در ابتدا ما به چند سوال که اغلب درباره ایندکس اول موبایل می شود و را پاسخ می دهیم تا تاثیرات آن را در سئو متوجه شویم.
” ایندکس اول موبایل ” چیست؟
دقیقا همان چیزی است که در متن می خوانید. به این معنی است که نسخه تلفن همراه وبسایت شما ابتدا توسط گوگل ایندکس می شود سپس به سراغ رتبه بندی سایت شما خواهد رفت. ( یعنی اول کار باید هر چی تو چنته دارید رو کنید )
اگر شما ترافیک سایت خود را کنترل کنید می توانید متوجه افزایش چشم گیر ترافیک از سمت موبایل های هوشمند را متوجه شوید.
آن را ” ایندکس اول موبایل ” نامیده اند. دقت کنید که تنها ایندکس نسخه موبایل اهمیت ندارد. اگر سایتی یک نسخه مناسب برای موبایل نداشته باشد، سایت نسخه دسکتاپ هنوز هم می تواند در فهرست گوگل ایندکس شود.
اما نداشتن یک تجربه کاربری موبایل مناسب می تواند بر رتبه بندی سایت تاثیر منفی داشته باشد ولی یک سایت با تجربه کاربری موبایل بهتر در فهرست گوگل رتبه بندی می شود، حتی برای جستجوگران دسکتاپ، میتواند رتبه بندی را افزایش دهد.
با این تغییرات چگونه از تگ rel = canocial/switchboard استفاده کنم؟
گوگل اعلام کرده است که اگر قبلا از برچسب های switchboard استفاده کرده باشید، باید آن ها را همانطور که هستند قرار دهید. آیا اکنون احساس می کنید که باید خود را برای ایندکس اول موبایل آماده کنید؟ آیا هنوز سوالی دارید؟
همچنین ممکن است “ایندکس اول موبایل ” به عنوان یک مرجع که نسخه موبایل ، نسخه اصلی وبسایت شما محسوب می شود. پس اگر نسخه موبایل سایت شما متعادل و مناسب باشد و برای مثال اگر شما محتوای خود را برای موبایل بهینه کرده اید و یا اگر از طراحی واکنش گرا استفاده می کنید، این تغییر در تئوری تاثیر معناداری بر عملکرد سایت شما در نتایج جستجو ندارد.
اما این یک تغییر اساسی در نحوه تفکر گوگل درباره محتوای وبسایت شما و اولویت خزیدن برای ایندکس صفحات شما می باشد. با یاد داشته باشید که تاکنون نسخه دسکتاپ به عنوان نسخه اصلی استفاده می شود و نسخه موبایل به عنوان یک ” جایگزین” برای موارد خاص استفاده میشود. به همین دلیل است که گوگل وبمستر ها را تشویق می کند تا برای پیاده سازی تگ های سوییچ بورد یک سایت جداگانه برای نسخه موبایل ایجاد کنند ( M.domain.com ) که نشان دهنده وجود یک URL اختصاصی موبایل با تگ rel=alternate می باشد.
این نمای نسخه دسکتاپ به عنوان نسخه اصلی در نظر گرفته می شود که توسط تیم سئو و مارکتینگ با درج محتوای کامل و ساختار های نشانه گذاری شده و hrefs lang ها ، بک لینک های مختلف و غیره بهینه سازی می شود. در حالی که نسخه موبایل ممکن است محتوای سبک تر داشته باشد و یا نشانه گذاری ها و داده های ساختار یافته را نداشته باشد و بک لینک و سیگنال های خارجی در یافت نکند.
چه کارهایی برای ایندکس اول موبایل لازم است؟
اولین چیزی که باید بدانید این است که نیازی به وحشت کردن وجود ندارد.این تغییر در مرحله اولیه و تست قرار دارد و بسیار تدریجی برای وبسایت هایی که از نظر گوگل آماده تغییر هستند حداقل تاثیر گذاشته می شود.
بر اساس آخرین راهنمایی های گوگل در مورد این موضوع ، اگر وبسایت شما واکنشگرا باشد یا در غیر اینصورت در نسخه های دسکتاپ و موبایل یکسان باشد، مجبور به انجام هر کاری نیستید.( فرض کنید شما از رتبه بندی فلی خود راضی و خشنود هستید)
گفتنی است که حتی با یک سایت کاملا واکنش گرا شما می خواهید اطمینان حاصل کنید که سرعت و زمان بارگزاری در نسخه موبایل اولویت بندی شده است و تصاویر و دیگر عناصر داینامیک برای تجربه کاربری موبایل بهینه سازی شده است.توجه داشته باشید که محتوا باید در تب ها پنهان باشد.به دلیل محدودیت های فضایی نسبت به محتوای قابل رویت تفاوتی نخواهد داشت. در واقع یک مدیریت فضا برای داشتن بهترین نسخه موبایل خواهد بود.
اگر شما یک سایت نسخه موبایل به صورت جداگانه دارید ، موارد زیر را چک کنید:
- محتوا : محتوای نسخه موبایل شما باید همانند نسخه دسکتاپ با کیفیت و با ارزش باشد. محتوای شما می تواند شامل متن ، ویدئو و تصاویر باشد. دقت کنید که فرمت مورد استفاده در نسخه موبایل قابل crawl و index باشد.( از جمله ویژگی ALT برای تصاویر(
- داده های ساختار یافته : شما باید نشانه گذاری داده های ساختار یافته را در هر دو نسخه موبایل و دسکتاپ سایت خود داشته باشید.برای URL های مورد استفاده در داده های ساختاریافته در صفحات موبایل باید از استاندارد URL نسخه موبایل استفاده کرد. از اضافه کردن داده های ساختاریافته غیر ضروری و غیر مرتبط با محتوای صفحه اجتناب کنید.
- متا دیتا : اطمینان حاصل کنید تا عناوین و متا ها در هر دو نسخه از صفحات برابر هستند. توجه کنید که در راهنمایی ها عبارت ” معادل ” به جای “یکسان ” است و شما می خواهید عناوین نسخه موبایل را برای تعداد کاراکترهای کوتاه تر بهینه سازی کنید. اطمینان حاصل کنید تا از همان اطلاعات و کلمات نسخه دسکتاپ استفاده کنید.
- Hreflang : اگر شما از rel=hreflang برای بین المللی کردن استفاده می کنید. تفسیر Hreflang Url های موبایل شما باید به نسخه موبایل کشور خود اشاره کند و یا انواع زبان و URL های نسخه دسکتاپ باید به نسخه های دسکتاپ اشاره کند.
- متاهای شبکه اجتماعی : تگ های og ، و کارت های توییتر و دیگر متا داده های اجتماعی باید در نسخه موبایل و دسکتاپ گنجانده شود.
- XML و نقشه رسانه سایت : اطمینان حاصل کنید که هر لینکی به سایت مپ از نسخه موبایل هم قابل دسترس باشد. همچنین برای فایل روبات و متا تگ های ربات داخلی این مورد را رعایت کنید.
- تاییدیه سرچ کنسول : شما فقط نسخه دسکتاپ را در سرچ کنسول گوگل تایید کرده اید، مطمئن شوید که نسخه موبایل را نیز اضافه و تایید کرده اید.
- ایندکس اپلیکیشن : اگر app indexing را روی نسخه دسکتاپ تنظیم کرده اید مطمئن شوید که بر روی نسخه موبایل هم تنظیم کنید. این ویژگی برنامه شما را به نتایج جستجوی گوگل میبرد و اپلیکیشن شما در فهرست گوگل ایندکس می شود.
- ظرفیت سرور : اطمینان حاصل کنید که سرور میزبان شما قادر به افزایش میزان Crawl است. ( این فقط برای سایت هایی که نسخه موبایل آن در هاست جداگانه قرار دارد اعمال می شود.)
- برچسب های Switchboard : اگر سایت دارای برچسب های سویچینگ موبایل باشد نیاز به تغییر پیاده سازی آن نیست. بگذارید باقی بمانند.