1 ستاره2 ستاره ها3 ستاره ها4 ستاره ها5 ستاره ها (12 امتیازبندی, 3 رای)
Loading...

۳۰ فاکتور مهم رتبه بندی گوگل که هر تازه کاری باید بداند

 

گوگل برای رتبه بندی یک سایت از حدود ۲۰۰ فاکتور مختلف استفاده می کند.

ظاهرا مهم نیست که این عدد چقدر دقیق است. بزرگی این عدد است که تهدید آمیز است. به خصوص برای کسی که تازه شروع به بهنیه سازی سایت خود کرده است.

اما نکته این است که همه این عوامل به یک اندازه مهم نیستند. بعضی از آنها ضروری هستند اما برخی دیگر ممکن است تفاوت زیادی در زمینه کاری شما ایجاد نکند. شما حتی بر روی خیلی از این فاکتور نفوذ مستقیم ندارید.

اگر به تازگی سایتی را راه اندازی کرده اید و دارید سعی می کنید متوجه شوید تمرکز خود را ابتدا بر روی کدام یک از جنبه های سئو بگذارید، ما به شما کمک می کنیم. فهرستی از مهم ترین عوامل رتبه بندی گوگل یک تازه کار باید بداند.

فاکتور های On-Page:

seo-on-pageشیوه ای که صفحه خود را بهینه سازی می کنید تاثیر عمیقی بر رتبه بندی آن دارد. دراینجا به فاکتور های بهینه سازی صفحه که باعث می شوند بیشتر در صفحات جستجو دیده شوید اشاره می کنیم:

  1.      استفاده از کلمات کلیدی در تگ عنوان. تگ عنوان یکی از قوی ترین علامت های relevancy برای موتور جستجو است. خود تگ است برای این است که توصیف دقیقی از محتوای صفحات ارائه دهد. موتورهای جستجو از آن استفاده می کنند تا عنوان اصلی یک نتیجه جستجو را نشان دهند. استفاده از یک کلمه کلیدی در آن به موتور جستجو نشان می دهد که به آن صفحه برای چه چیزی باید رتبه دهد.
  2.      بهتر است که کلمه کلیدی در آغاز تگ عنوان قرار گیرد. صفحاتی که به این شیوه بهینه سازی شده باشند، نسبت به صفحاتی که کلمه کیلدی در پایان تگ عنوان قرار داشته باشد، رتبه بهتری می گیرند.
  3.      استفاده از کلمه کلیدی در تگ توضیحات. امروزه پیرامون اهمیت تگ توضیح اغلب در محافل مربوط به سئو زیاد بحث می شود. با این وجود هنوز هم یک علامت relevancy محسوب می شود. و برای به دست آوردن کلیک های بیشتر از سوی کاربران در صفحات نتایج جستجو نیز بسیار مهم است. استفاده از کلمه کلیدی در آن باعث می شود به موتورهای جستجو و جستجوگرها بیشتر مربوط شود.
  4.      استفاده از کلمه کلیدی در تگ H1. تگ H1 هنوز هم یکی دیگر از عوامل relevance است، و محتوای صفحات را توصیف می کند. علی رغم بحث های پی در پی در مورد اهمیت آن، بد نیست در یک تگ H1 منحصر به فرد در یک صفحه از کلمات کلیدی استفاده کنید.
  5.      استفاده از کلمات کلیدی در کپی صفحات. تا چندی پیش، پر کردن صفحات با کلمات کلیدی یک راه مطمئن و نتیجه بخش برای افزایش رتبه بندی برای یک کلمه کلیدی خاص بود. الان دیگر این طور نیست. استفاده از کلمه کلیدی در کپی صفحات هنوز هم یک علامت relevancy در مورد محتوای صفحات ارسال می کند. با این حال نحوه استفاده از آن هم به شدت تغییر کرده است.
  6.      طول محتوا. این روزها جستجوگران با یک سری اطلاعات عمومی و پایه ای راضی نمی شوند بلکه می خواهند از سیر تا پیاز یک موضوع را بفهمند. بنابراین گوگل هم ابتدا به محتواهای معتبر و آموزنده رتبه می دهد. و کاملا مشخص است که هر چه مطالبتان طولانی تر باشد شانس بیشتری خواهدی داشت، چون می توانید جنبه های بیشتری از موضوع را پوشش دهید. بنابراین از نوشتن مطالب طولانی اما بسیار مفید خجالت نکشید.
  7.      محتوای تکراری. همه فاکتورها نمی توانند به شیوه ای مثبت بر رتبه بندی شما اثر بگذارند. داشتن محتوای مشابه در صفحات مختلف سایتتان در واقع می تواند به رتبه بندی شما صدمه نیز بزند. از محتوا تکراری اجتناب کنید و برای هر صفحه رونوشت های اصلی بنویسید.
  8.      تگ Canonical. با این حال گاهی اوقات داشتن دو URL با محتوای مشابه اجتناب ناپذیر است. یکی از راه هایی که می توان از تبدیل شدن یک موضوع به محتوای تکراری جلوگیری کرد این است که از یک تگ canonical در سایت خود استفاده کنید. این تگ یک کار مهم می کند، اینکه به گوگل اطلاع می دهد که یک URL معادل URL دیگر است، یعنی می گوید علی رغم اینکه دو صفحه یک محتوا مشابه دارند، اما در واقع یکی هستند.
  9.      بهینه سازی تصویر. تنها متن نیست که می تواند بهینه سازی شود، سایر رسانه های یک صفحه را هم می توان بهینه سازی کرد. برای مثال تصاویر نیز می توانند از طریق alt text، عنوان ها و توضیحاتشان، به موتورهای جستجو علامت relevancy ارسال کنند.
  10.  به روز رسانی محتوا. الگوریتم گوگل محتواهایی که به تازگی به روز شده اند را ترجیح می دهد. این به آن معنا نیست که شما باید همیشه صفحات خود را ویرایش کنید. به عقیده من در مورد صفحات تجاری، مثلا صفحاتی که یک محصول را توصیف می کنند، گوگل به این واقعیت واقف است که این صفحات به اندازۀ وبلاگ هایی که وقایع اخیر را پوشش می دهند، به زمان حساس نیست. با این حال عاقلانه است که از یک سری استراتژی بهره ببرید تا انواع خاصی از محتوای خود را هر ۱۲ ماه یک بار یا بیشتر به روز رسانی کنید.
  11.  لینک های خروجی(Outbound links). لینک دادن به صفحات معتبر به موتور جستجو علامت اعتماد ارسال می کند. اینطور در موردش فکر کنید که تنها دلیلی که شما یک کاربر را به سایت دیگر هدایت می کنید این است که می خواهید آنها اطلاعات بیشتری در مورد موضوع کسب کنند. این موضوع برای گوگل یک فاکتور جلب اعتماد بزرگ است. با این حال لینک های خروجی بیش از حد تا حد زیادی می تواند رتبه صفحه شما را کاهش دهد، و به امکان دیده شدن آن در صفحات جستجو نیز صدمه بزند. لینک های خروجی می توانند رتبه بندی شما را تحت تاثیر قرار دهند اما در استفاده از آنها حد اعتدال را رعایت کنید.
  12.  لینک های داخلی. استفاده از لینک های صفحات سایتتان در صفحات دیگر سایتتان می تواند قدرت آنها را بین خودشان منتقل کند.
  13.  استفاده از کلمات کلیدی در URL. ظاهرا استفاده از کلمه کلیدی در آدرس (URL قسمتی است که پس از بخش ” .com/” URL می آید) یک علامت relevancy دیگر به گوگل ارسال می کند.

فاکتور های Site:

یک سری فاکتور های Site هستند که می توانند به دیده شدن سایت شما درصفحات جستجوی کمک کنند:

  1.      نقشه سایت. نقشه سایت کمک می کند تا موتور جستجو به تمام صفحات سایت شما ایندکس بدهد. این ساده ترین و موثر ترین راه برای این است که به گوگل بگویید صفحات وب سایت شما شامل چه چیزهایی است.
  2.      اعتبار  دامنه. مسائل مربوط به اعتماد. بدیهی است سایت هایی که گوگل به آنها اعتماد دارد باید رتبه بالاتری بگیرند. اما چطور می شود جلب اعتماد کرد؟ برایان از Backlinko، از عوامل جلب اعتماد، یک لیست کامل درست کرده است. نیازی به گفتن نیست، عوامل جلب اعتماد دامنه شما قطعا جواب خود را پس خواهد داد.
  3.      موقعیت مکانی سرور. برخی سئوکاران بر این باورند که موقعیت مکانی سرور به افزایش رتبه بندی در آن کشور یا منطقه معین کمک می کند.
  4.      سایت هایی که برای موبایل بهینه شده اند. فقط در طی یک سال پیش، ۴۶ درصد از جستجوگران به طور انحصاری از موبایل هایشان به منظور جستجو استفاده کرده اند. به اعتقاد من این عدد در ۱۲ ماه گذشته به صورت نمایی افزایش یافته است. بنابراین جای تعجب نیست که داشتن سایتی که برای موبایل بهینه سازی شده باشد، بر روی رتبه بندی تاثیر شایانی بگذارد.
  5.      ابزار Google Webmasters. در نهایت ظاهرا، تأیید شدن سایت شما در ابزار گوگل وب مستر به ایندکس گرفتن سایتتان کمک می کند. حتی اگر اینطور هم نباشد، این ابزار اطلاعات ارزشمندی فراهم می کند که می توانید برای بهینه سازی بهتر سایت خود از آنها استفاده کنید.

فاکتور های Off Page:

seo-off-page

گوگل موقع رتبه بندی صفحات شما، عوامل خارج از سایتتان را نیز در نظر می گیرد. برخی از مواردی که کلیدی تر هستند عبارتند از:

  1.      تعداد دامنه های که لینک می دهند. تعداد دامنه های که به شما لینک می دهند یکی از مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی است.
  2.      تعداد صفحاتی که لینک می دهند. ممکن است از یک دامنه خاص، بیش از یک لینک به سایت شما داده شده باشد، تعداد آنها نیز یک فاکتور رتبه بندی است. با این حال، بهتر این است که از چند دامنه جداگانه لینک های بیشتری بگیرید، نه فقط از یک دامنه.
  3.      PageRank صفحاتی که لینک می دهند. همه صفحات مثل هم نیستند. لینک صفحاتی که PageRank بالاتری دارند،نسبت به صفحاتی که PageRank پایین تری دارند، فاکتور مهم تری است. بنابراین، باید تلاش کنید از صفحاتی که PageRank بالاتری دارند لینک بگیرید.
  4.      مرتبط بودن لینک. برخی سئوکاران بر این باورند که لینک صفحاتی که به موضوع صفحات شما مرتبط هستند، relevancy بیشتری برای موتورهای جستجو به دنبال خواهند داشت.
  5.      اعتبار دامنه ای که لینک می دهد. اعتبار دامنه هم مانند PageRank یکی از  فاکتورهای رتبه بندی است. به همین دلیل، ارزش لینک صفحه ای با PageRank پایین که مربوط به یک سایت با PageRank بالاست، بیشتر از لینک صفحه ای است که مربوط به یک سایت با PageRank پایین است.
  6.      لینک صفحات اصلی. برخی از سئوکاران همچنین بر این باورند که قدرت لینک های صفحه اصلی یک دامنه بیشتر از لینک های سایر صفحاتش است.
  7.      تعداد لینک های dofollow در مقایسه با لینک های nofollow. گوگل رسما اعلام کرده است که لینک های nofollow) را به حساب نمی آورد. بنابراین تعداد لینک dofollow نیز باید رتبه بندی شما را تحت تاثیر قرار دهد.
  8.      تنوع انواع لینک. انواع لینکهایی که برای سایت خود می سازید نیز اهمیت دارند. چندین لینک از یک نوع، ممکن است نشان دهنده اسپم باشد و تاثیر منفی بر رتبه بندی شما بگذارد.
  9.      لینک های متنی. ظاهرا بهتر است لینک هایی که درون محتوای یک صفحه  آورده می شوند، بیشتر از لینک هایی باشند که مثلا در نوار کناری آورده می شوند.
  10.  لینک لنگر(anchor). قبلا متن لنگرِ یک لینک یکی از فاکتورهای رتبه بندی قوی بود. اما اکنون نشان دهنده وب اسپم است، بر روی رتبه بندی شما تأثیر منفی خواهد داشت.

عوامل دامنه (Domain factors)

در نهایت، دامنه شما نیز می تواند بر روی رتبه بندی شما تاثیر بگذارد. برخی از نشانه های  دامنه به آن مهمی که قبلا بودند نیستند، با این حال چند چیز وجود دارد که بد نیست به آنها توجه شود:

  1.      طول ثبت دامنه. از نظر گوگل دامنه هایی که بیش از یک سال ثبت شده اند قابل اعتماد ترند.
  2.      سابقه دامنه. شما ممکن است اولین کسی نباشید که آن دامنه را ثبت کرده است. و اگر دامنه شما در گذشته جریمه شده باشد، سابقه آن ممکن است بر رتبه بندی فعلی آن اثر بگذارد.
  3.      TLD مربوط به کشور. اگر هدف شما یک بازار محلی خاص است، ظاهرا داشتن یک دامنه با TLD خاص آن کشور (مثلا .pl، .co، .uk یا .ie) برای رسیدن به رتبه بهتر برای آن موقیعت کمک خواهد کرد.